De Spelersfederatie presenteert: Keizer zonder Kleren

Na Moord met een grote M komt de Spelersfederatie met een nieuwe productie voor de grote zaal. Ze slaat hiervoor de handen ineen met schrijver Jamal Ouariachi, die eerder een eenakter voor de Theatertroep schreef.

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

We leven in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In de voorstelling Keizer zonder Kleren, wil de Spelersfederatie laten zien welke kleine gebeurtenis er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt: door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten.

We gaan in première bij Internationaal Theater Amsterdam en spelen van februari t/m mei 2023 door heel Nederland.

Voor data en om meer de lezen over De Spelersfederatie, kijk op: spelersfederatie.nl

Cast & Crew

De Spelersfederatie:
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever en Jonata Taal.

Eindregie:
Amira Duynhouwer

Teskt:
Jamal Ouariachi i.s.m. De Spelersfederatie

Techniek:
Iris Rodenburg & Asun Gaaikema

Foto:
Barbara Raatgever