De Spelersfederatie: een nieuw gezelschap voor de grote zaal

De Theatertroep gaat naar de grote zaal. Ze verenigt zich daartoe onder een nieuwe naam met aanverwante schrijvers en acteurs. ‘De Spelersfederatie’ is geboren. De komende drie jaar zullen we elk seizoen een Theatertroep-productie in de kleine zaal maken en één grote-zaal-voorstelling met De Spelersfederatie.

Moord met een grote M is de eerste productie van ons nieuwe collectief. We slaan hier hiervoor de handen ineen met schrijver Don Duyns en regisseur Pieter Kramer. Naast onze Spelersfederatie-collega Sam Ghilane, is ook gastacteur Dick van den Toorn van de partij. Het intitiatief wordt ondersteund door Internationaal Theater Amsterdam.

Het stuk is een even hilarische als scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Moord met een grote M is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Een soort Borgen, maar dan grappiger en bloederiger.

We gaan in première bij Internationaal Theater Amsterdam en spelen van februari t/m mei 2022 door heel Nederland.

Om meer de lezen over De Spelersfederatie, kijk op: spelersfederatie.nl

Cast & Crew

Spelers & Makers:
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Samya Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever &a Dick van den Toorn

Tekst:
Don Duyns

Regie:
Pieter Kramer

Partners:
ITA, De Spelersfederatie

Hoofd techniek & licht:
Iris Rodenburg

Decor:
Firma Traktor

Geluid:
Cas van Eldonk

Verkoop:
Via Rudolphi

Regie-assistentie, dramaturgie & productie:
Floor Cremers & Luuk Ritmeester

Productie-assistentie:
Doris de Vries

Foto:
Barbara Raatgever

Mede mogelijk gemaakt door:
Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds,
Stichting Dioraphte & Lira Fonds