Theater de Richel (vh. Betty Asfalt Complex) gaat open!

Theater de Richel wordt vanaf juli 2024 collectief gerund en geprogrammeerd door Nicoline, Timo, Rosa, Elisabeth, Patrick en Kyrian; zes jonge acteurs, die samen voorstellingen maken onder de naam De Theatertroep. De Theatertroep is binnen de Richel dan ook hofleverancier van actuele, satirische producties in haar beruchte vaudeville-stijl.

Voordat er sprake was van een theater, was menig jonge Amsterdammer al bekend met Café De Richel. Dit etablissement opende De Theatertroep in november 2013 in de Nes, op nummer 71, in de voorruimte van voormalig Theater de Engelenbak. De naam ‘de Richel’ verwees, als eerbetoon aan de Engelenbak, naar de goedkoopste zitplaatsen in een theaterzaal.

In 2024 waren theaterdirecteuren Paul Haenen en Dammie van Geest op zoek naar opvolgers die hun onderneming in dezelfde geest zouden voortzetten. Zo werden ‘de troepers’ theaterdirecteuren en werd het Betty Asfalt Complex aan de Nieuwezijds Voorburgwal 282 Theater de Richel. Het theatercafé verhuisde mee naar het souterrain.

Van 3 t/m 14 juli is er een openingsfestival. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.theaterderichel.nl