Speellijst ‘Wie de fuck is Alice’ bekend

Wie de fuck is Alice is een gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op het werk van Greta Gerwig. Kyrian Esser schreef de komedie speciaal voor de Theatertroep. De voorstelling speelt drieëndertig keer in theaters door heel Nederland.

Bekijk de speellijst op: www.theatertroep.nl

Synopsis:
Alice is al bijna dertig. Veel talent, weinig succes. Haar nieuwste doorbraakproject: een restaurant annex boekhandel annex galerie genaamd De Richel. Dit keer gaat het er echt komen! Slepende oplevering en schuldeisende aannemers negeert ze vol goede moed.

Opeens staat haar puber-halfzus Lizzy voor de deur. Ze moet een videodagboek bijhouden voor het vak ‘LIFE’ en besluit haar grote zus te leren kennen en dat te filmen. Ze delen een moeder, maar niet een jeugd. Alice, het gevolg van een tienerzwangerschap – vader onbekend – is jong in een internaat weggestopt. Lizzy, de tweede poging tien jaar later, groeide op in gemoedelijke gezinsharmonie. Lizzy bewondert Alice’ zelfstandigheid, Alice benijdt Lizzy’s zorgeloosheid. Samen maken ze een slapstick helletocht door hedendaags Nederland, een wereld bevolkt met criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

Première 28 september 2023. Klik hier voor data en kaarten.